Informations- och IT-säkerhetslösningar

Simovits Consulting är ett produktoberoende konsultföretag som är specialiserat på information- och IT-säkerhet. Vi arbetar långsiktigt och gör säkerhetsarbete till en naturlig del av er verksamhet. I dagens samhälle där mycket information finns i datorsystem som är uppkopplade mot nätet har säkerheten blivit allt viktigare. Oroa er inte, kontakta oss så ser vi över er verksamhet. Vi har även en prenumerationstjänst, Perimeter Security Control, där vi utför externa frekventa regelbundna skanningar av kundmiljöer.

Så arbetar vi

Vi erbjuder prenumererade tjänster inom skanningslösningar som kan installeras internt i företags IT-miljöer. Det innebär att vi skannar era IT-system med olika verktyg som hittar brister samt eventuella intrång. Resultatet av vår skanning presenteras sedan med ett språk som ni kan förstå även om ni kanske inte är IT-experter. Externa skanningsproceduren brukar vi rekommendera att ni genomför kvartalsvis, interna scanningar kan utföras flera gånger om året.

PKI & smarta kort

PKI har tidigare varit en ”exklusiv” produkt, men är idag tillgänglig för alla sorters företag. Vi har en gedigen kunskap och erfarenhet kring både införande av PKI lösningar och användning av smarta kort. Vi kan hjälpa till att ta fram eller granska en Certifikat Policy (CP) eller en Hardware Security Module (HSM). Slutligen kan vi hjälpa er att granska en PKI lösning ni själva installerat eller skaffat genom en annan leverantör.

PCI DSS

PCI DSS står för “The Payment Card Industry Data Security Standard”. Det är en säkerhetsstandard för företag som säljer produkter på internet och tar betalning via betalkort och kreditkort. Denna standard används av de stora kortföretagen som VISA, MasterCard, American Express och Discover m.fl. Vi hjälper er att implementera ett säkert betalsystem och överser att allt fungerar som det ska.

Kontakta oss

För mer information om hur vi kan hjälpa er med en extern och objektiv granskning av era IT-system och dess säkerhet, kontakta oss >>